Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/maatiftp/maartjedelint.com/inc/global.php on line 49
Maartje de Lint -
NL/EN/DE


Maartje startte haar muzikale opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten op de afdeling Kleinkunst, gevolgd door een zang en opera studie aan Het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Door haar natuurlijke en warme stemgeluid was het van jongs af aan duidelijk dat haar carrière zich als zangeres zou gaan ontwikkelen in de meest brede en positieve zin van het woord. 

 

Haar vocale capaciteiten, niet aflatende enthousiasme voor theater, in combinatie met een sprankelende, altijd optimistisch persoonlijkheid hebben haar over de hele wereld gebracht om te werken met, en leren van de beste en meest inspirerende in de muziek industrie zoals Cora Canne Meijer, David Pittman-Jennings, Christina Deutekom, Barbara Bonney, Martin Wright, Charles Hammilton, componist Kees Olthuis, regisseur GerardJan Reijnders en vele anderen.

 

Haar professionele carrière begon in het laatste jaar van haar studie toen zij de rol van Arsamene, in Xerxes, Händel vertolkte en daarvoor lovende kritieken ontving.

Na haar studie was zij verbonden aan Het Internationaal Operacentrum te Amsterdam.

Ook maakte zij als 'Fellow in Voice' deel uit van het Tanglewood Music Festival in Massachusetts, Amerika, en zong daar o.l.v. Reinbert de Leeuw in Six poems of Marina Tvetayeva (*Shostakovitsch) en in Songfest (*Leonard Bernstein) o.l.v. Seiji Osawa. Op de foto een fragment uit de opera Francois Guyon van Kees Olthuis met bariton Frans Fiselier.

 

 

Maartje heeft een voorliefde voor de liederen in het lichte repertoire zoals Kurt Weill, Stephen Sondheim en Maury Yeston. Zij maakte van de December Songs een CD opname (zie hiernaast). 

U vind de CD op ITunes en Spotify.

 

 

 

 

 

Daarnaast is Maartje een veelgevraagd oratoriumzangeres. Zij zong de alt partijen in Bach’s Mattheaus & Johannes Passion, Weihnachtsoratorium, Rossini’s Petit Messe Solonelle, Stabat Mater van Haydn en vele anderen.

 

Ook is Maartje naast haar solo engagementen werkzaam bij het koor van De Nationale Opera te Amsterdam. Daar zong zij ook diverse solo’s in o.a. Het Sluwe Vosje, Romeo et Juliette en Die Meisersinger von Neurenberg.

Wilt u meer weten over Maartje's carrière? Klik op de Facebook link voor haar bezigheden of luister bij Media

 De Kunst van Presenteren

 

Dagelijks werken bij De Nationale Opera meer dan 600 mensen op en achter de schermen om een voorstelling te produceren. Op het toneel staan de operazangers, die het eindproduct presenteren aan het publiek. 

 

Mijn expertise en ervaringen van deze dagelijks praktijk op het toneel, en de voorbereidingen daarvoor,  geef ik graag aan jou door. De magische wetten van het theater werken net zo goed bij jou op de werkvloer!

 

Operameesters - de training

 

Operameesters - de training is een unieke presentatietraining ontwikkeld door Maartje, vanuit haar jarenlange podiumervaring als Operazangeres. 

Operameesters geeft je krachtige tools om contact te maken met je publiek, ze te verleiden en te overtuigen met jouw boodschap.

 

Lunchbreak Opera voor Beginners

 

Een interactieve lunch voor je werknemers of afdeling? Of gewoon een leuk event op een bedrijfsfeest?

In een uur zing en vertel ik alles over mijn opera en toneel leven. 

En, het verassende aan deze interactieve  'break' is dat iedereen, op een zeer toegankelijk niveau, gaat mee-beleven wat het is om je stem en lichaam optimaal in te zetten! 

 

Lees of volg mijn Blog De Kunst van Presenteren, en krijg zo een inkijkje in mijn dagelijkse praktijk.Muziek werk ondersteunend en versterkend voor de sfeer op uw speciale event. Op deze dagen met een wel zeer persoonlijk focus ben ik jullie graag van dienst.

Zang laat in het bijzonder de emoties stromen, en vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat dit een ieder de mogelijkheid geeft om daardoor hun emoties een plek te geven. 

 

 

Muziek als bekroning op jullie grote dag; jullie trouwdag. 

 

Een bruiloft, of het nu in de kerk is of in op jullie gekozen locatie, is een dag die je zo speciaal mogelijk wilt maken. De herinnering voor je leven creëren; een monument voor jullie liefde.

Jullie persoonlijk gekozen muziek maakt deze dag compleet.

Ik overleg graag over jullie persoonlijke wensen

Mijn eigen trouwdag, nog niet zo heel lang geleden...

 

 

De begrafenis, crematie of uitvaart dienst van een dierbare 

 

Als er iemand sterft, zijn er veel emoties.

Daarnaast is er de tijdsdruk, om alles zo snel maar toch ook zo persoonlijk mogelijk te regelen. Als ik word gebeld, doe ik graag mijn uiterste best snel aan te sluiten bij de vragen, want haast is geboden. 

Daarom heb ik voor deze gelegenheid een repertoire lijst opgesteld die ik direct kan doorsturen. Natuurlijk is er ten alle tijden ruimte voor speciale verzoeken. Ik doe er graag mijn best voor!

Ik ervaar dat live zang op een begrafenis, crematie of uitvaart dienst zeer bevrijdend werkt voor de aanwezigen die -soms- worstelen met hun emoties. 

De tante waar ik naar vernoemd ben: Tante Maartje, echtgenote van Gerrit Weenink, mijn oom. Hij was mijn grote fan! Bij ieder concert van mij zat hij in de zaal. Op zijn begrafenis zong ik, naar zijn wens het Erbarme dich uit de Matthäus Passie van Bach.

 

 

Allerzielen

 

Het gebeurd steeds vaker dat uitvaart ondernemers hun klanten een allerzielen dag aanbieden.

Een dag om hun kort of langer geleden geliefde familielid, vriendin, vriend of collega te herdenken. 

Wat een mooie traditie vind ik dit!

Ik zing hier graag liederen die de herinnering aan de personen weer levend maken. Vaak nemen mensen foto's mee. Er worden gedichten voorgelezen en kaarsen gebrand.

Hierboven een deel van de bladmuziek van Allerseelen van Schubert.

Bel me gerust voor vragen over een bijdrage van mij op een allerzielen dag. Ik doe het met liefde!Duo Maartje & Thomas

 

 

 

Hoewel ik in mijn zingende leven met veel pianisten heb mogen werken, is het wel héél bijzonder om samen met mijn man Thomas te kunnen werken. Wij hebben niet veel woorden nodig om de muziek te laten samensmelten.

Zo wordt muziek maken het toppunt van 'teamwork'!

 

Kijk bij Speciale Events voor ons vaste aanbod. Wij overleggen graag met jullie als er persoonlijke verzoeken zijn! 

 

In het kort over Thomas

Thomas werd geboren in Wenen, Oostenrijk en werkte als dirigent, repetitor, docent en pianist.

Momenteel is hij koordirigent van Het Staatstheater te Darmstadt, Duitsland.

Hij werkte in Oostenrijk en Duitsland met vele koren en orkesten en als docent directie. Als koordirigent leidde hij opera´s, operettes en musicals. Als dirigent dirigeerde hij – naast opera´s  - concerten van werken van Strauss, Bach, Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Ravel, Debussy, Mahler, Sjostakovitsj en Brahms. Als pianist begeleidde hij zangers en zangeressen uit binnen- en buitenland bij hun concerten.

Bij De Nationale Opera te Amsterdam was hij interim koordirigent en daar ontmoetten wij elkaar bij Die Meistersinger von Nürnberg...

 

  

 Maartje Eitler - de Lint

 06 55 77 4660  

info@maartjedelint.com

KvK 52420205

BTW 184619397B01

 

 

Maartje is aangesloten bij de volgende Impresariaten:

 

Impresariaat Kox Vocaal

Tine van 't Klooster - Martine Kox

info@koxvocaal.nl

035- 54 26 280 / 06- 155 04 628

www.koxvocaal.nl

 

Impresariaat Tineke Ouwendijk

impres.tineke.ouwendijk@planet.nl

0318- 57 56 43 / 06- 54 60 52 50

www.impresariaat-tineke-ouwendijk.nl

 

10Vocaal

De Muddegezaai 10

8252 KA Dronten

0321- 701332

info@10vocaal.nl

  

Profiel foto's website www.basja.com

 

© Niets van deze webpagina mag zonder toestemming gebruikt of vermenigvuldigd worden.